" />

Het zijn twee elementen waar je als horecaondernemer niet onderuit kan: Interieur & Exterieur

Naast het horeca meubiliar komt er bij de inrichting van je onderneming veel kijken.

Lees verder

Een compleet doordacht, helder en sfeervol horeca interieur en terras!

In de afgelopen maanden hebben wij uitgebreid nagedacht over een format waarmee wij jullie als horecaondernemers op de minst kostbare, meest prettige en bijzondere wijze kunnen ondersteunen in de realisatie van een compleet, sfeervol, efficiënt en productief interieur en terras.

Horeca op maat

Ons antwoord: Persoonlijke concept & projectbegeleiding op maat

Wij geloven er volmondig in dat elk horecaconcept een bijzonder verhaal is waardoor een plan van aanpak op maat noodzakelijk is. Wanneer je hier zelfstandig mee aan de slag gaat loop je al snel tegen vragen aan als: waar kan ik het beste beginnen? Zijn er voor deze prijs geen mooiere modellen of betere kwaliteit te krijgen? Loopt alles wel zoals gepland? Past dit wel binnen onze huisstijl?

Als rasechte horecaondernemer kan dit onderwerp van in -en exterieur een pittige en vooral tijdrovende klus zijn zodra je vanuit een beperkt netwerk en kennis in de woonbranche er alles wilt uit te halen wat er in zit. ''Een schoenmaker blijft tenslotte bij zijn leest.''

Vanuit bovenstaande oogpunten zijn wij op zoek gegaan naar sterke partners en artiesten zoals interieurstylisten, grafische vormgevers, diverse fabrikanten, aannemers en bezorgdiensten waarmee wij jou als startende of reeds bestaande horecaondernemer volledig kunnen ondersteunen. Hierdoor wordt dit onderwerp voor jou een eitje en kan jij je focussen op andere aspecten binnen de onderneming.

Doordat wij op deze manier werken ontlasten we je niet alleen bij de inrichting van jou horecaonderneming maar krijg je ook alles overzichtelijk en transparant op 1 factuur waardoor je aan het einde van het traject niet blijft zitten met een hele hoop papierwerk. 

Van advies, begeleiding en ontwikkeling tot de realisatie van jouw unieke horecadroom. Het team van Starthoreca staat voor je klaar!

Waar kunnen wij in ondersteunen?

Kennismakingsgesprek

Waar je ook staat binnen de tijdlijn voor een nieuw interieur of terras, is het van cruciaal belang om elkaar allereerst goed te leren kennen. Een klik tussen beide partijen is een goede basis voor een mooie samenwerking.

Moodboard & Materialen

Na ons kennismakingsgesprek is de eerste stap het maken van een moodboard. Door keuzes te maken uit verschillende stoffen, materialen, kleuren, meubelen en sfeerfoto's visualiseer je in samenwerking met onze interieurontwerper de gewenste look & feel van je onderneming.

Vloeren en wanden

De basis van een goed uitgedacht interieur en terras zijn de type vloer(en) en wanden. Deze 2 prominente onderdelen zijn alles bepalend voor de stijl binnen het bedrijf die jij wilt vestigen. Ga je voor stuc of behang? Blauw of wit? houten vloeren of juist steen. Starthoreca helpt je verder.

Meubelen en decoratie

Het uitkiezen van de juiste meubelen in combinatie met complimenterde decoratie zijn hét keerpunt voor de uitstraling, efficientie en productiviteit van je horecagelegenheid. Voor een horecabedrijf is niet alleen het ontwerp, maar ook de praktische toepasbaarheid van de meubelen doorslaggevend bij een juiste keuze. Denk hierbij aan stapelstoelen en eenvoudig schoon te houden klaptafels waardoor je als ondernemer de ruimte flexibel kan inzetten en opruimen.

Servies en bestek

Naast het meubilair moet er ook rekening gehouden worden met het type servies en bestek. Het brede aanbod in deze branche wordt vaak onderschat en is voor de gast in hoge mate sfeerbepalend voor de gehele ervaring binnen je horecaonderneming. Wil je het kopen of leasen?

Eerste schetsen

Zodra er duidelijkheid is geschept over de beoogde uitstraling van je zaak, wordt er samen met een grafisch vormgever een eerste schets gemaakt. Deze schets visualiseert voor iedereen een goed uitgebeelde visie van de gekozen kleuren, meubelen, vormen, materialen en sfeer die het interieur te bieden heeft.

Technische tekening(2D)

Wanneer er een mooie schets is gemaakt gaan we over tot het tekenen van een een technisch ontwerp. Voor de horecasector is een technische tekening een onmisbaar onderdeel bij het realiseren van je plannen. Deze uitbeelding zorgt er namelijk voor dat er duidelijkeid komt over de hoeveelheid tafels en stoelen, de meest effiëciente routes zijn voor werkzaamheden en waar de (nood)uit -en ingangen komen.

CAD-visualisatie(3D)

Vanuit de technische 2D tekening kan er een digitale 3D-CAD tekening worden gemaakt. Vóórdat je een definitieve bevestiging hebt gegeven kan je hiermee je toekomste zaak bezoeken al dan niet via Augmented- of Virtual Reality. 

Controle

Wanneer alle voorgaande stappen zijn genomen is het tijd om dit nog eens goed te controleren. Zijn er onderdelen over het hoofd gezien of zijn er in de tussentijd nog een nieuwe ideeën bijgekomen?

Bestellen

Zodra alle voorgaande voorbereidingen zijn getroffen en controles zijn gedaan is het tijd voor bevestiging van het plan en is het tijd om alles te gaan bestellen. Vanaf dit moment heb je als ondernemer ongeveer 6 tot 8 weken de tijd om je pand gereed te maken voor de definitieve inrichting.

Ruimte gereed maken

Nu de bestellingen zijn gedaan ga je aan de slag met het gereed maken van de in te richten ruimte(s).  Je moet hierbij denken aan werkzaamheden aan de vloer, verven en/of bekleden van wanden en aanleggen van elektra. Starthoreca helpt waar nodig.

Tijdelijke opslag

Bij verbouwingen komt het nog wel eens voor dat er een vertraging onstaat of dat een bestelling eerder wordt geleverd dan verwacht. Via Starthoreca zijn er mogelijkheden voor tijdelijke opslag van goederen. 

Levering

De dagen van levering zijn een zware klus. Meubilair is vaak zwaar en lomp en om alles even uit te laden, op zijn plaats te zetten en uit te pakken is nog niet zo 1, 2, 3 gepiept. Starthoreca kent verschillende partijen die zorgen voor tijdelijke extra handen. Hierdoor houd je energie over voor het openingsfeest!

Styling

Na levering van de compleet nieuwe inboedel, zal een interieurstyliste je helpen bij het puntjes zetten op de i. Starthoreca kent verschillende interieurexperts die kunnen helpen bij de process.

Welke materialen, meubelen en kleuren passen het beste binnen de huisstijl van je horecazaak?

Hieronder vind je een lijst met handige informatie over de verschillende interieurstijlen en de daarbijhorende meubelen en aanverwante zaken.

Landelijk interieur

Een landelijke inrichting van je horecaonderneming zorgt voor rust en sfeer die je terugvindt op het platteland. Deze populaire stijl is ontsaan in België en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurs. Als je voor een landelijke inrichting kiest maak je gebruik van veel rustiek hout voor de aankleding van het pand en (klein)meubelen, mooie leistenen, grote vloerdelen, veel verschillende kaarsen, zilveren decocatie en pas je lichte greige en pastel kleuren toe aan het geheel. Het is daarnaast ook erg belangrijk om te werken met effen stoffen in natuurlijke tinten zoals wol, linnen, katoen en vachten. Het landelijke interieur kan je combineren met de brocante en romantische stijl. De inrichting is van nature vriendelijk, sierlijk en elegant met een knipoog naar het klassieke.

Landelijk interieur

Industrieel design

Een industrieel ontwerp is iets wat je vindt in oude en verlaten panden zoals fabriekshallen, een rauw' en licht versleten bouwwerk. Een industiële uitstraling kan je het beste creëren binnenin een strakke en open ruimte waarbij onafgewerkte constructie werkzaamheden zoals betonnen vloeren, bakstenen muren, oude pijpen en leidingen nog goed te zien zijn. De materialen die je bij deze look voornamelijk toepast zijn bakstenen, beton, metalen zoals staal, gietijzer, rvs en koper, lederen bekleding en veel (versleten)hout. Naast deze stijlbindende materialen zijn de kleuren legergroen, bruin, zwart, wit, en alle grijstinten met fel gekleurde accenten de finishing touch voor het interieur. De industrieële inrichting is een populaire, strakke en pragmatische stijl.

Industrieel design

Klassieke inrichting

De klassieke interieurs zijn onstaan tijdens de romantische renaissance en is door de tijd heen beïnvloed door de Griekse en Romeinse oudheid. Om deze stijl in je horecabedrijf te halen, maak je gebruik van hoogwaardige royale snij en lijstwerk meubelen, luxe leersoorten zoals krokodillenleder, mooie veren, fluweel, velour, zijde en linnen stoffen, prachtige gordijnen, donkere houten visgraat of marmeren vloeren en decoratie in de kleuren goud, zilver, brons, helder kristal, glas en chroom. Aan het plafond vind je sierlijsten met daaronder grote kristallen kroonluchters en aan de muur hang je romantische schilderijen met gouden lijsten. Vaak ligt er ook een groot kelim of berbers tapijt dat onder de meubelen doorloopt en zie je diepe warme kleuren zoals bordeauxrood, paars, blauw en groen in combinatie met crème. De klassieke inrichting wordt gekenmerkt door symmetrie, ranke vormen, barok ornamenten en is elegant, artestiek, volumineus en vooral zeer comfortabel.

Klassieke inrichting

Moderne aankleding

De hedendaagse én vaak wisselende moderne stijl heeft momenteel veel overeenkomsten met het interieur uit de jaren zeventig. De strakke en altijd open ruimtes worden gestuct of geverfd in één basiskleur zoals wit, grijs, zwart of pastel en aangevuld met ruit, streep -en pixel prints, decoratie in kleurrijke accenten, design meubelen met grote zitoppervlakken en vervolgens afgewerkt met vernieuwende materialen voor unieke details. Wanneer je deze moderne inrichting wilt bereiken ga je opzoek naar materialen zoals luxe ledersoorten gecombineerd met verschillende stoffen, hout, hoogglans lakken, kunstof, glas, beton, marmer en metalen frames gemaakt van, staal, rvs, chroom en aluminium. Voor de ondergrond gebruik je bijzondere grote tegels of een uit één geheel bestaande vloer zoals laminaat, pvc of beton. De moderne en vaak minimalistische inrichting is goed te combineren met de klassieke, industrieële, retro en scandinavische stijlen.

Moderne aankleding

Retro look

Het bekende jaren 50 t/m 70's retro interieur kenmerkt zich door ronde vormen, slanke meubelpoten en geometrische prints. Warme houtsoorten zoals noten en teak spelen in deze uitgesproken stijl de hoofdrol. De wanden zijn voorzien van het beroemde florale of geometrische behang met daaraan mooie vintage filmposters. Bij de keuze uit meubelen ga je voor klassieke designs in effen kleuren met een lage zit en unieke modellen zoals een versleten secretaire. Typische retro kleuren zijn knaloranje, mosterd -en oakergeel, oakergoud, olijf -en mosgroen, paars en peach in combinatie met bruin, wit en grijs. Retro is een botanische stijl met veel vetplanten, cactussen en geraniums in vrolijk gekleurde potten. De inrichting is open en transparant waarin een hoogpolig vloerkleed, grote lampenkappen en harde glanzende oppervlakken thuis horen. De stijl is goed te combineren met Art deco en scandinavische elementen.

Retro look

Scandinavisch ontwerp

Het Scandinavische design dat we vandaag de dag kennen is tijdens de jaren dertig van de vorige eeuw ontstaan, waarbij de ambachtelijke vormen de praktische functie volgen. De open ruimtes zijn met houten en helder gekleurde meubelen minimalistisch ingericht waarbij je In de vormgeving en prints blok, streep, ruit -en diamantprofielen ziet. De natuurlijke materialen voor een duurzame Scandinavische uitstraling zijn lichte onbewerkte houtsoorten zoals, essen, eiken, berk, beuken, dennen en gerecycled steigerhout, zachte materialen als wol, (namaak)bont en vilt, glas, beton, riet, katoen, kunstoffen, staal, aluminium en chroom. De basiskleur is wit en wordt gecombineerd met zachte pastelkleuren, koele grijstinten en een aantal felgekleurde accenten. De stijl vraagt om veel lichtinval en functionele decoratie zoals kaarsen en een warme houtkachel. Dit noordelijke interieur is subtiel pragmatisch en straalt daarmee rust, neutraliteit, elegantie, harmonie en een serene sfeer uit.

Scandinavisch ontwerp

Brocante sfeer

Brocante zijn verweerde en veelvuldig gebruikte klassiek Franse boerenland meubelen, die worden aangevuld met een overvloed aan lieflijke decoratie. De brocante aankleding is makkelijk te combineren met verschillende interieurstijlen zoals de landelijke, mediterraanse, country en industrieële inrichting. Alles wat je ziet bij een brocante interieur is gemaakt van veel onbewerkt oud hout, meubels in gecraqueleerde zijdeglans verf met een grote gecapitonneerde zit en gedraaide poten, rieten stoelen en mandjes, licht verroest ijzer, zilver en ingedeukt zink, katoen en linnen, zachte dierenvachten, sierkussens met ruches en kant, rozen boeketten en bloempatronen, plavuizen, aardewerk, keramiek en porselein. Echt brocante heeft een landelijk kleurenpalet met een robuuste haard, is idyllisch en ademt een lange geschiedenis, in een romantische en ongedwongen sfeer.

Brocante sfeer

Romantisch gevoel

De romantische sfeer is iets wat tegenwoordig vaak wordt verward met de 19de eeuwse Victoriaanse stijl. In tegenstelling tot deze historische mode, breng je de romantiek al in je horecabedrijf aan door gebruik te maken van zoetzachte pastel, koraal, schelp, mineraal en kalksteentinten in combinatie met vrouwlijke decoratie en brocante meubelen. De met als basis wit en zand gekleurde intieme kamers zijn momenteel erg populair in combinatie met de klassieke en landelijk ingerichte vertrekken maar past ook goed in een industrieële of oosterse stijl. Het toepassen van mooie schemerlampen, luxe glimmende materialen zoals helder kristal, zilver, goud en koper, fluweel en velour zijn erg belangrijk. De banken en bedden zijn overladen met sierkussens en je zet de vloer in een white of greywash gekleurde olie. De romantische uitstraling geeft een lief, knus en elegant gevoel.

Romantisch gevoel

Bothanische jungle

Wanneer jij in je horecabedrijf voor een Barceloniaans botanisch interieur gaat, werk je met veel gewassen en duurzame materialen. Je gebruikt in de basis veel (verweerde)teak in combinatie met verschillende (sloop)houtsoorten, marmer, rotan, veren, gedroogde insecten, bamboe, vilt, jutte, kurk, boomstammen, oud papier, sisal, vlas en touw. Voor het meubilair plaatst je brocante spijlen -en cocktailstoelen met kleine bijzettafeltjes, krukjes, fruitkisten en kratten, laden -en vakkenkasten, terrariums, flessen en terracotta potten die vervolgens worden aankleedt in grote palmen en philondendrons, cactussen en citrusbomen in samenspel met kleinere calathea's en kruidenplanten. De tropische stijl komt het best tot zijn recht in matte(oaker -en mosterd)geel, oranje, taupe, aarderode en mos, fel, smaragd -en donkergroene kleuren. Zwarte, grijze en blauwe accenten zoals turqoise in combinatie met perzische, geografische, camouflage, fruit, insect -en dierenprints, prenten en schilderijen sluiten hier perfect op aan.

Bothanische jungle

En niet onbelangrijk..

Japans - Minimalistisch - Art-Deco - Art-Nouveau - Gotisch - Bohemian - Long Island - Etnish - Indisch - Marrokaans - Metropolitan - Pop Art - Retro - Amerikaanse fifties - Toscaans - Mexicaans - Mediterraans - Country Lifestyle - Afrikaans - Maritiem - Victoriaans - Futurisme - Barok - Memphis

Droom jij van het starten van een eigen horecabedrijf?

Ga vandaag nog aan de slag! Neem contact met ons op zodat we samen kunnen streven naar een passende oplossing voor uw horeca bedrijf.


Maak een afspraak